32 kilo humle följer miljardär ut i rymden

När SpaceX flyger i september bär den med sig både en miljardär och en hög humle. Foto: Pixabay

Miljardären Jared Isaacman åker inte tomhänt till rymden. Med i bagaget bär han med sig 32 kilo humle. Men det är inte för bli rymdhembryggare.

Jared Isaacman har chartrat en SpaceX-färd för sig och tre andra personer. Nu visar det sig att det inte bara är människor han tar med sig upp.

När SpaceX lyfter den 15 september bär den med sig 32 kilo humle och när humlen och Isaacman så småningom återvänder till Jorden är tanken att humlen ska auktioneras bort.

Intäkterna ska gå till välgörande ändamål och miljardären uppmanar bryggerier att ta kontakt med inspiration4.com om de är intresserade.
inspiration4.com

Det är faktiskt inte första gången som humle följt med upp i rymden. NASA har tidigare levererat humle till den internationella rymdstationen ISS, där den faktiskt användes för att brygga öl. Dessutom har Budweizer skickat ut kornfrön i rymden för att studera mältningsprocessen i väldigt låg gravitation.

Än så länge är det inget bryggeri som visat intresset för Isaacsmans humle. Något som förvånar honom.

– Chockerande att vi inte har hittat något bryggeri som är intresserat av att göra öl med humle som varit längre bort från Jorden än Hubbleteleskopet”, sa han på Twitter.

Det är inte klart än när auktionen ska äga rum och inte heller framgår vilka humlesorter som ska med ut i rymden.

Men man kan tycka att Challenger, Comet och Horizon borde vara självklara val.

Läs mer här.