Nyheter

Arvid kombinerar gärna pizza och tysk öl

Arvid Saltin svarar på frågorna i vår sommarserie. Foto: Peter Lindh.

Arvid Saltin kombinerar gärna pizza och tysk öl om han får chansen. Det och mer berättar han om i vr sommarserie.

 

Arvid jobbar som bryggare på Apex Brewing Company och här är alla hans svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Det är många som imponerat med uppfinningsrikedom under pandemin. Så hatten av till alla bryggerier som hittat vägar runt det. Men om vi pratar öl så blev jag grymt imponerad av Hantverksbryggeriets Baronen på romfat.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Jag tror och hoppas att det kommer bli någon form av vardag igen. Kanske inte precis som innan pandemin men nära det.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Min kommande dotter!

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Det inns ju tusen öl jag skulle vilja ha med! Kanske Aecht Schlenkerla Helles Lager, Ayinger Märzen och Finback Rolling In Clouds.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Nu är ju jag vegetarian men just nu är ju napoletansk pizza och en Bitburger en succé!