22 bryggerier delar monter på festival

En monter. Men 22 Göteborgsbryggerier. Så blir det på Malt, Mat & Destillat i helgen och den satsningen kan bli återkommande.

Det är vid helgens ölfest Malt, Mat & Destillat som bryggargillet i Göteborg enats om att använda sig en gemensam monter.

– Jag fick idén av en barägare när jag var ute och reste. Han sade att det är mer intressant att presentera en stad än ett bryggeri, säger Mats Wahlström, en av styrelseledamöterna i Göteborgs bryggargille.

Under hösten diskuterades detta i gillet och nu blir det för första gången en gemensam Göteborgsmonter på mässan i Älvsjö utanför Stockholm.

– Vi vill jobba tillsammans och ge Göteborg uppmärksamhet som ölstad. Det blir ett nytt sätt att jobba för oss alla och vi har tagit fram nya t-shirts så det blir tydligt att vi arbetar tillsammans, säger Wahlström.

Totalt är det 22 bryggerier som deltar i Göteborgsmontern och det är i princip alla medlemmar i bryggargillet. Sex personer kommer att åka upp och jobba i montern under de två dagarna.

En stor monter ska byggas och sedan ser man fram emot at se hur intresset blir när bryggerierna samarbetar i stället för att stå i varsin monter.

– Vi tror att det blir mer effekt av det här både för Göteborg och för bryggerierna. Det gör förstås också att vi håller nere våra kostnader och det här blir effektivare för bryggerierna.

Gillet anordnade tidigare i år en mycket uppskattat egen ölfestival ute på Lindholmen i Göteborg. Det här blir första gången som man samarbetar utanför Göteborg.

– Jag tror det kommer att bli bra och vi kan absolut tänka oss att göra det här på fler festivaler i framtiden, säger Wahlström.