Nu satsar Mikkeller på en bar även i Paris

De har letat lokal länge. Men nu blir det till slut en bar även i Paris för Mikkeller.

Efter att den danska ölprofilen Mikkel Borg Bjergsö öppnade sin första bar på Viktoriagade i Köpenhamn, har det blivit många barer till runt om i världen.

Hela 43 stycken Mikkeller-barer finns det i dag, men faktiskt hann både Färöarna och Bukarest före Paris. Nu blir det till slut en satsning i den franska huvudstaden och då sker det i ett samarbete med två profiler från musikbranschen.

Bröderna Aaron och Bryce Dessner, som står bakom bandet The National, blir nämligen delägare.

– Vi är väldigt glada över att till slut kunna visa upp vår öl för den franska publiken. Det är rätt tid nu för urvalet av craft beer i Paris är fortfarande begränsat, men samtidigt känner vi att Parisborna är redo att prova något nytt, säger Mikkel Borg Bjergsö.

Samarbetet med The National beror till viss del att Bryce Dessner bor i Paris med sin familj.

Baren kommer att ha 20 kranar och designen av baren ska bygga på en mix av skandinaviskt skapande och det franska kulturella nattlivet.

– Vi älskar Mikkels öl och vi tycker att Mikkeller är ett av de starkaste varumärken som finns i Skandinavien. Jag vill förstås gärna dela detta med Parisborna, men ser också fram emot att dricka en del öl i baren, säger Bryce Dessner.