Vinn en bryggning hos Electric Nurse

Är du hembryggare? Vill du brygga hos ett kommersiellt bryggeri? Dår får du se till att vinna Gothia Hembryggarförenings tävling i oktober.

Reglerna för tävlingen är ganska enkla. Varje deltagare får ställa upp med en öl. All öl delas upp i två klasser beroende på alkoholhalt, med hälften av ölen i varje klass.

Nytt för i år är att vinnaren i tävlingen får chansen att brygga sitt öl hos Electric Nurse i Landvetter utanför Göteborg. Ölet kommer att säljas på pubar i Göteborg och det blir en releasefest där bryggaren får delta.

– Det känns jätteroligt. Det kommer att vara otroligt spännande att prova all öl som deltar i tävlingen och försöka gissa vilken som blir vinnarölen, säger Ida Engström på Electric Nurse.

Förra året var det Therese Mortensen/Fredrik Gustavsson samt Kenneth Alexandersson som vann de båda klasserna. Om vinnarna ska få brygga hos Electric Nurse varje år är inte bestämt ännu.

Det får bli en överraskning i så fall, säger Engström

17 oktober genomförs tävlingen och platsen är Gamlestadens Medborgarhus i Göteborg. Endast registrerade medlemmar får tävla, men gäster är välkomna att besöka evenemanget och även delta i omröstningen.

Gothia Hembryggarförening bildades för några år sedan av Ida Engström och Simon Svensson.

– Vi har cirka 50 medlemmar i dagsläget, men det finns plats för fler, säger Engström