Vinn en bryggning hos Electric Nurse

Vinnaren i tävlingen får brygga öl tillsammans med Ida Engström på Electric Nurse. Foto: Ronny Karlsson

Är du hembryggare? Vill du brygga hos ett kommersiellt bryggeri? Dår får du se till att vinna Gothia Hembryggarförenings tävling i oktober.

Reglerna för tävlingen är ganska enkla. Varje deltagare får ställa upp med en öl. All öl delas upp i två klasser beroende på alkoholhalt, med hälften av ölen i varje klass.

Nytt för i år är att vinnaren i tävlingen får chansen att brygga sitt öl hos Electric Nurse i Landvetter utanför Göteborg. Ölet kommer att säljas på pubar i Göteborg och det blir en releasefest där bryggaren får delta.

– Det känns jätteroligt. Det kommer att vara otroligt spännande att prova all öl som deltar i tävlingen och försöka gissa vilken som blir vinnarölen, säger Ida Engström på Electric Nurse.

Förra året var det Therese Mortensen/Fredrik Gustavsson samt Kenneth Alexandersson som vann de båda klasserna. Om vinnarna ska få brygga hos Electric Nurse varje år är inte bestämt ännu.

Det får bli en överraskning i så fall, säger Engström

17 oktober genomförs tävlingen och platsen är Gamlestadens Medborgarhus i Göteborg. Endast registrerade medlemmar får tävla, men gäster är välkomna att besöka evenemanget och även delta i omröstningen.

Gothia Hembryggarförening bildades för några år sedan av Ida Engström och Simon Svensson.

– Vi har cirka 50 medlemmar i dagsläget, men det finns plats för fler, säger Engström

 

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Vinn en bryggning hos Electric Nurse

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer