60 bryggerier på Brewskival nästa år?

Det lutar åt att ölfestivalen Brewskival i Helsingborg genomförs även nästa år. Just nu diskuteras dessutom att utöka festivalen rejält. Uppemot 60 bryggerier varav cirka 20 från USA kan bli verklighet.

Brewskival i månadsskiftet augusti-september blev enormt uppskattad av besökarna. Även arrangerande Brewski var nöjda, även om festivalen gick back.

Direkt efter festivalen tvekade man om den i fortsättningen skulle genomföras varje år eller vartannat år. Nu talar det mesta för att det blir en festival även nästa år.

Dessutom kan den, om det går att räkna hem ekonomiskt, växa rejält.

– I så fall kommer en större del av området att användas för festivalen. Det blir nästan dubbelt så många tält med bryggare, berättar Hjalmarsson.

Hjalmarsson har god kontakter i USA och samtliga amerikanske bryggeier på årets festival har lovat att komma tillbaka. Några av de bryggerierna är Cycle Brewing, Angry Chair, Cigar City och 7venth Sun.

Han betonar att dock inga beslut är tagna ännu.

– Vi måste ha bättre koll på huruvida ett ökat antal bryggerier kan komma att innebära för både oss och besökarna. Förlusten i år var godtagbar, men vi måste givetvis hitta en medelväg där festivalen betalar sig själv, speciellt när det flygs in öl från USA.

Diskussioner förs också om att hitta på fler aktiviteter dagarna runt festivalen. Bland annat ska Hjalmarsson ha en diskussion med det kända bandet Bob Hund.