Vill du ta över efter Russian River?

Vill du köpa bryggverket som tillverkar några av världens mest uppskattade öl? Nu säljer Russian River ut befintlig utrustning när man ska satsa på nytt brygghus.

Beernews har tidigare berättat om Russian Rivers planer på ett nytt och större bryggeri i Windsor norr om San Fransisco i Kalifornien.

Dessutom ska man behålla sin populära bryggeripub i Santa Rosa, men nuvarande produktionsbryggeri i Sonoma County ska säljas.

– Det finns inte en chans att vi ska klara av at driva tre olika enheter, säger grundaren och delägaren Natalie Cilurzo till sajten Brewbound.

Russian River satsar 40 miljoner på sitt nya bryggeri där det kommer att finnas möjlighet att brygga drygt sju miljoner liter öl på ett år.

I bryggeriet som säljs finns ett bryggverk på knappt 6000 liter. I fjol bryggdes cirka 1,6 miljoner liter där, men maxkapaciteten ligger på drygt 2,3 miljoner liter. Bryggeripuben i Santa Rosa producerade i fjol nästan en halv miljon liter.

Den som köper bryggeriet kommer att kunna ta över det så fort som Russian River flyttat in i sina nya lokaler i slutet av nästa år.

– Sådant här går aldrig enligt tidsplanen. Vi har ett planerat datum för flytten men vet att det aldrig blir så i verkligheten, säger Natalie Cilurzo.

I dag står bryggeriets populära dubbel-IPA Pliny The Elder för 60 procent av produktionen. Men surölsproduktionen har ökat och står numera för tio procent av produktionen. I det nya bryggeriet ska det både produceras suröl och annan öl.