Klart – de får brygga GBGBW 2019

Nu är det klart vilket bryggeri som gör GBG Beer Week-öl 2019. Det är Vega Bryggeri på Hisingen i Göteborg som får äran.

Det avslöjade GBG Beer Week i ett mejl som gick ut på deras maillista igår kväll.

– Det ska bli väldigt roligt att få föra stafettpinnen vidare . Det har varit tre väldigt bra bryggerier innan oss. Det tyder på att vi gjort nåt som är riktigt bra. Det är ett stort ansvar som vi kommer att förvalta väl, säger Claes Ljunggren på Vega Bryggeri när vi når honom på telefon.

Tidigare har GBG Beer Week-ölen bryggts av Stigberget, Beerbliotek och Dugges och då resulterat i en IPA, en session-IPA och en suröl. På Vega har man en tydlig idé om vad man ska göra men det håller de hemligt ett tag till… 

– Vi har funderat på det och vi har en bra uppfattning om vilken väg vi vill gå.

Anledningen till att Vega utsågs tror Claes bland annat är att Vega brygger bra öl, är ett genuint Göteborgsbryggeri, samt jobbar hårt för ölkulturen. 

– Vårt fokus har alltid varit Göteborg och nu kommer vi att synas mer här samt i resten av Sverige.

Andra öl i serien har haft stor framgång långt utanför stadsgränserna, så de ser med spänning på framtiden.

– Det ska bli kul att få visa upp det vi gör för vi är själva mycket stolta över Vega bryggeri och vi är ett grymt bra team.

Petur Olafsson på GBG Beer Week är väldigt nöjd med valet av Vega.

– Vi funderade mycket på det, men vi gillar Vega. Det känns som om de har tagit ett kliv framåt. De gör bra grejor och experimenterar mycket.

– Sen är de väldigt, väldigt lokala och jobbar bara i Göteborg och det är roligt att lyfta fram ett bryggeri som är så göteborgskt.

GBG Beer Week 2019-ölet kommer att ha premiär under ölveckan 5–12 april 2019 på många av Göteborgs krogar. En del av försäljningen går till GBG Beer Week. Det är den enda källan till intäkter för att marknadsföra ölveckan, allt övrigt arbete sker helt ideellt.