Vega dubblerar både yta och produktion

Claes Ljunggren blir ansvarig för de nya lokalerna medan Otto Asklid tar hand om bryggningen under tiden som Vega flyttar. Foto: Ronny Karlsson.

Dubbelt så stor yta. Och dubbelt så stor produktion. Vega Bryggeri satsar rejält inför framtiden.

– Vi känner att vi har haft vind i seglen, säger Kalle von Spreti.

Vega Bryggeri blir kvar på Ringön i Göteborg. Men ganska snart blir det flytt till nya större lokaler.

– Vi får från 180 kvadratmeter till 360. Dessutom får vi allt på samma våningsplan, säger Kalle von Spreti.

De nya lokalerna ligger på Manufakturgatan, bara något kvaret från nuvarande bryggeri. Målet är att klara flytten utan några större produktionsstopp och det är en stor fördel att ha tillgång till båda lokalerna under en period.

Bryggverket på 1000 liter flyttar med och de snart åtta tankar som finns i bryggeriet gör samma resa. Men med större lokaler finns det förstås utrymme för fler tankar.

– Vi skulle lätt kunna ha tre gånger så många framöver. Det kommer även att finnas plats om vi vill satsa på 2000-literstankar, säger von Spreti.

Vegas öl finns i dag på sex olika Systembolag, och efterfrågan på restauranger ökar hela tiden. Målet är att dubbla 2016 års produktion på cirka 45 000 liter.

– Vi har planerat för runt 95 000 liter öl under 2017, säger von Spreti.

Med större lokaler blir det också mer utrymme för att göra fler olika öl. Det kommer att bli betydligt fler engångsbatcher av spännande öl, och till exempel kommer det att släppas en imperial saison som lagrats på Chardonnay-fat.

– Vi kände att vi vill ta ett steg framåt. Allt kommer att bli mycket lättare när vi väl är på plats, säger von Spreti.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Vega dubblerar både yta och produktion

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer