Värmdö kör bryggpub mitt i köpcentrum

Bildspel

Bild 1 av 3

Det mindre bryggverket gör det möjligt för Ludvig Brydolf och Värmdö Bryggeri att ta ut svängarna lite mer.


 

En bryggeripub mitt i ett köpcentrum. Nu har det blivit verklighet när Värmdö Bryggeri satsar i Sickla Köpcentrum.

Det är i ett samarbete med den ekologiska butikskedjan Paradiset som Värmdögänget gör denna speciella satsning.

– Det blir en bryggeripub och samtidigt ett experimentbryggeri för oss, säger Ludvig Brydolf som är ansvarig för det nya bryggeriet.

Med batcher på 200 liter kommer det att skapas många nya öl i det nya bryggeriet. Bryggeripuben som ligger i direkt anslutning till Paradisets butik i köpcentrat har fullt serveringstillstånd.

Hela satsningen känns ganska osvensk på ett positivt sätt. Kanske har det hämtats inspiration från butikskedjan Whole Foods i USA, där det också finns en ölbar i anslutning till en del av butikerna.

Två restauranger finns redan på samma yta och en tredje är på gång. Serveringstillståndet tillåter att gästerna tar med sig ölen till restaurangerna.

Det nya bryggeriet blir dessutom utvecklande för hela Värmdögänget.

– Vi kommer att kunna våga att testa lite kul öl när vi inte behöver brygga så stora batcher, säger Brydolf.

Pubdelen ligger i direkt anslutning till bryggeriet, och har förutom ett antal vanliga sittplatser också tillgång till ett rum som kan användas för konferens.

– Det finns 200 olika företag här i närheten. Vi vill erbjuda en konferens där det också kan ingå att brygga öl, säger Joakim Tillman.

Officiell premiär för bryggeripuben är det på lördag, och därefter räknar man med att ha öppet 2-3 dagar i veckan.

– När vi gjorde en affärsplan för fem år sedan fanns det med att vi ville ha egna försäljningsställen. Jag blir inte förvånad om vi har ytterligare ett par sådana här ställen i Stockholm inom ett år, säger Tillman.

Paradiset har i dagsläget tre butiker men tittar på flera nyetableringar. För Värmdö Bryggeri handlar det om att ha barer utan bryggeri i sina nästa satsningar.

– Vi trivs bra med Paradiset och jag tror dom trivs bra med oss, säger Tillman.