Varm pizza och kall öl körs hem till dörren

Pizza och starköl är en kombination som många gillar. Nu kan du dessutom få både mat och dryck hemkört på utvalda platser i USA.

Det är Pizza Hut som är först i USA med satsningen på hemkörning av både pizza och kall starköl. Det hela började med en försöksrestaurang i Phoenix, Arizona, men har nu utökats till 100 pizzarestauranger i Arizona och Kalifornien.

I Arizona är det Phoenix, Tucson och Glendale, som är med i försöket. I Kalifornien har man valt ut Los Angeles, Bakersfield, Riverside, Sacramento, Santa Barbara och Santa Clara.

På de flesta håll är det ett samarbete med MillerCoors som gäller, men på vissa håll körs det också ut öl som till exempel Budweiser. Den som är sugen på craft beer till pizzan får snällt ge sig i väg och köpa ölen själv.

Om försöket blir lyckat, mycket tyder på det så här långt, blir detta en enorm satsning över hela landet. Där finns i dag cirka 6300 Pizza Hut- restauranger och 1700 av dom har redan alkoholtillstånd.

– Att erbjuda öl har gett oss möjlighet att ha en service till kunder som andra inte har, och det har visat sig framgångsrikt under de föesta testmånaderna, säger Mark Peterson, som driver en av franchiserestaurangerna i Phoenix, till sajten Bloomberg.