Uthälld öl en protest från barer i Thailand

Thailändska bar ägare hällde ut öl i protest mot att man tvingas hålla stängt. Foto: Privat.

Över 300 barer i Bangkok riskrerar att få stänga för gott. Då protesterade barägarna genom att hälla ut en massa öl utanför hälsoministeriet.

I Bangkok hålls alla barer stängda och det ger förstås barägarna en omöjlig uppgift när det gäller att få företagen att överleva. Över 300 barer och 5000 jobb är hotade och nu har barägarna fått nog. Under måndagen protesterade man framför hälsoministeriet och hällde upp öl som passerat bäst före-datum från såväl fat som flaskor.

”Justice poured out” kallades kampanjen som drog till sig en hel del media och andra intresserade personer.

Craft Beer Associasions representant Archirawas Wannasrisawas menar att man ville visa hur mycket öl som går till spillo medan barerna hålls stängda. Kravet är att få öppna igen, med restriktioner så som att ha sittande gäster och att alla håller avstånd. Även i normala tider är det tufft att driva bar i Bangkok där alkoholreklam är förbjuden och öppettiderna är strikta.

Nu återstår att se om protesterna kommer att leda till någon förändring, så länge man tvingas att hålla stängt är konkurs ett hot mot många av de barers vars ägare nu protesterade.