Uteserveringar blir gratis i Stockholm

Stockholms uteserveringar blir avgiftsfria i vinter. Foto: Pixabay.

Det blir gratis att ha uteserveringen öppen i Stockholm i vinter. Det har det grönblå styret beslutat och målet är att hjälpa barer att vara coronasäkra.

Beslutet innebär att det blir gratis att ha uteserveringen öppen fram till 31 mars.

– Det här är en viktig insats för ett levande Stockholm i en svår tid. Genom att underlätta för uteserveringar ger vi krogar, restauranger och deras besökare bättre möjlighet att hålla avstånd och följa coronareglerna, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).
Han menar att den avgiftsfria perioden också ska underlätta för barers verksamhet med att låta gäster ta med sig mat hem.
– Avgiftsfria uteserveringar kan även vara en lösning på trånga take away-köer. Den extra yta som en uteservering innebär skulle kunna användas som ett coronasäkert take away-område.
Utöver beslutet från Stockholms stad om att avgiftsbefria uteserveringar kommer Polisen, som formellt sett beviljar tillstånd, att införa en förenklad tillståndsgivning från årsskiftet till 15 oktober 2021. Ansökningar som berör ytor som näringsidkare tidigare har haft tillstånd för kommer automatiskt att beviljas av Polisen.