Uppskattat med öl på stora skördefesten

Bildspel

Bild 6 av 6

Rocky Point var på hemmaplan och fick chansen att prata med nyfikna gäster.

Tjolöholms skördefest lockar massor med besökare som är nyfikna på mat. Men den här gången fanns också dryck i form av en liten ölfestival.

Slottet söder om Kungsbacka lockar en hel del turister under sommaren, men höstens skördefest får också många att bege sig dit.

Den här gången fanns det dessutom med öl på evenemanget. Det var tack vare Christian Figved på AKiA Brygghus som tog initiativet.

Till slut blev det sju bryggerier som hade en egen yta inomhus där det fanns öl. Besökarna kunde välja mellan att köpa med sig folköl hem, eller prova lite starkare öl i form av provsmak.

Intresset var bra redan från start under lördagen, och givetvis blev det här ett bra tillfälle att träffa lokalinvånare, men även lite mer långväga gäster.

– Det känns kul att vi kan vara med, sade Figved innan han serverade ännu en öl till gästerna.

Christian Figved var nöjd med att ha fått in öl på skördefesten vid Tjolöholms slott.

Det var hans AKiA Brygghus och Rocky Point som var från Kungsbacka och därmed serverade öl på hemmaplan. Övriga bryggerier kom från söder i Halland eller från Göteborgsområdet.

Beernews har tidigare berättat om Figveds planer på att öppna en bryggeripub i centrala Kungsbacka, och givetvis passar det bra att synas vid Tjolöholms Slott för att skapa intresse kring varumärket.

– Jag hoppas att vi ska kunna öppna i maj nästa år, vi bygger för fullt just nu.