Ullared på väg att få sin egen ölfestival

Ölfestivaler dyker upp på allt fler ställen. Nu planeras det för en sådan vid köpcentrat i Ullared.

På Gekås i Ullared finns det allra mesta att köpa och svenskar vallfärdar dit för att handla. Nu jobbas det för att området även ska få en ölfestival.

– Vi håller på med att få allt att klaffa. Vi tittar på att hitta en lämplig helg och en bra lokal, säger Fredrik Almryd.

Det är i samarbete med Harrys som festivalen Ullared Craft Beer Festival ska genomföras och Gekås är så här långt positiva. Om allt går enligt planerna ska festivalen kunna genomföras under våren 2018.

– Vi siktar på att kunna vara i en lokal i anslutning till den stora parkeringen, säger Almryd.

Han är tillsammans med en kollega redan inblandad i flera festivaler i Sverige. I fjol ordnades det festivaler i Eksjö, Oskarshamn, Ängelholm och Falkenberg. Av dessa är Falkenberg den klart största. Tre av de festivalerna kommer tillbaka under detta år.

– I Ängelholm krockade vi med andra events, den lägger vi på is i år, säger Almryd.

I stället blir det en satsning i Karlshamn under hösten.

– Arrangörerna av Östersjöfestivalen hörde av sig och ville ha ett samarbete, det ska bli kul, säger Almryd.

Festivalen i Falkenberg fyller fem år i höst och är den klart största av festivalerna. I övriga städer jobbar man med 10-15 utställare och cirka 500 besökare.

– Det har fungerat bra och varit uppskattat. Med lite färre utställare kommer besökarna till samma monter flera gånger och provar fler sorter. Om det skulle säljas många biljetter i till exempel Ullared kan vi alltid ha lite fler utställare, säger Almryd.

Så här är planen för festivalerna:

Falkenberg 15-16 september.

Oskarshamn 23 september.

Eksjö 14 oktober.

Karlshamn 21 oktober.

Ullared våren 2018.