Värmlandsduon som siktar mot storstäder

Drömmen är ett eget bryggeri. Men det närmaste målet för det värmländska bryggeriet Extra Mile är att slå sig in på nya större marknader.

Extra Mile Brewing består av duon Hans Pahlen och Oskar Renard. De startade sitt företag 2015, men saker och ting har tagit lite tid innan de kunde släppa sin första öl.
– Vi hade problem med defekta tankar så det drog ut på tiden lite, säger Oskar Renard.
I slutet av augusti i fjol kom deras första öl, och den gjorde debut på det lokala Systembolaget i Karlstad i december. Ölen är en generöst humlad pale ale.
-Vår nästa öl blir en kettle sour med passionsfrukt, säger Hans Pahlén.
De hyr in sig hos Västra Ämterviks Bryggeri i Sunne och har sina egna tankar där. Bryggningen gör de själva. Med dagens tankar kan de klara av en produktion på cirka 50000 liter öl per år. Det är ett mål att nå dit.
-Vi har funnits med runt det bryggeriet sedan de startade och hjälpt till med en del grejer. Vi har ett bra samarbete, säger Renard.

Extra Mile har till exempel tagit fram, och tillsammans med några lokala företag, byggt Västra Ämterviks Bryggeris buteljeringsmaskin.

Favoritölstilarna för duon är stout och suröl. Framför allt den belgiska surölskulturen fascinerar.
– Det är ett mål att kunna närma sig det, även om det inte går att göra på samma sätt här, säger Pahlén.
Ett av sätten för att växa är att ge sig ut på nya marknader. Nyligen var duon på ett antal krogar i Göteborg för att presentera sina öl.
-Vi försöker att hitta nya marknader. Förutom Värmland kommer vi framöver också att rikta in oss på Göteborg och Stockholm, avslutar Pahlén