Två populära butiker blir utan nyheter

Nyheterna försvinner från två av Systembolagets butiker på grund av corona-viruses. Foto: Montage.

Det blir ökade volymer av de tillfälliga ölen på Systembolaget framöver. Men samtidigt kommer två populära butiker helt att sluta sälja tillfälliga nyheter.

Under de senaste veckorna har Systembolaget haft hög prioritet på frågor som gäller trängsel i butiker. Det är också av den anledningen som man nu helt stoppar nyheter i två av sina butiker.

Det handlar om butikerna i PK-huset i Stockholm och Mårtentorget i Lund som i fortsättningen bara kommer att ha ordinarie utbud och alltså inte presentera några öl från det tillfälliga sortimentet på sina hyllor.

– Det här är butiker med hög kundbelastning och det är svårt att ska de ytor som krävs för att hålla avstånd, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.

I stället fördelas fler nyheter ut på andra butiker i Stockholm och Lund. Båda de aktuella butiker ligger i gallerior, vilket också gör det svårt att skapa säkra köer utanför butiken.

– Det här är en tillfällig förändring som gäller under så länge vi har restriktioner, säger Agén.

Samtidigt utökas volymerna av de öl som släpps i det tillfälliga sortimentet. Det gäller både i butiker och på det lager som det går att beställa från.

– VI gör det för att vi kan göra det och vi ser en ökad efterfrågan på de här ölen, säger Agén.