Två års jobb – dags för Omnipolloscope

I två år har det planerats logistik och bryggts öl. Nu ska Omnipolloscope handla om att dricka öl också. På lördag är det dags runt om i världen.

Omnipolloscope är det kanske mest ambitiösa projektet hittills för Omnipollo. Man har samlat en massa olika bryggerier på olika platser i världen och tagit fram fem olika öl. På lördag släpps alla ölen.
– Det har varit en stor utmaning för oss, vi vill sprida det här evenemanget så att så många som möjligt i världen kan vara med. Vi har jobbat hårt med det, det tog till exempel tid innan vi hittade en bar i Mexico City som kunde vara med, säger Henok Fentie, en av grundarna av Omnipollo.
Några av bryggerierna som varit med är Trillium, Anchorage, The Veil, De Molen, Other Half, Anchorage, Side Project och Tired Hands. Även Dugges och O/O har varitmed på resan, då två av ölen har bryggts där.
För ett år sedan bryggdes en imperial stout hos Dugges och dagarna före Mikkeller stora ölfest i Köpenhamn bryggdes ett humligt öl hos O/O. Detta humliga öl kommer dock inte att skickas runt hela världen, utan det bryggs även på andra platser.
– Det känns helt fantastiskt att nu kunna gå i mål med detta. Det blir mycket jobb men till slut löser sig ändå allt.
I Sverige är det Omnipollos barer på Söder i Stockholm samt i Göteborg som lockar med ölen.

– Alla ölen är extremt bra tycker jag. Det är alltid svårt att jobba när det blir så många kockar som varit inblandade. Vi har försökt att göra öl så som jag själv ville ha dom som ölnörd, säger Fentie.

Här kan du läsa mer om ölen.
I följande städer kommer Omnipolloscope att genomföras.
Stockholm, Sverige
Göteborg, Sverige
Buxton, England

London, England

Denver, USA
Anchorage, USA
Richmond, USA
New York, USA
Los Angeles, USA
Boston, USA
Portland, USA
Tokyo, Japan
Amsterdam, Holland
Barcelona, Spanien.
Rom, Italien
Hamburg, Tyskland
Bangkok, Thailand
Moskva, Ryssland
St Petersburg, Ryssland
Mexico City, Mexiko
Köpenhamn, Danmark
Oslo, Norge
Melbourne, Australien
Paris, Frankrike