Ayla vill besöka festivaler under 2021

Ayla Yavuzalp och Olle Groth svarar på våra enkätfrågor Foto: Privat.

Noisy Bastards hoppas på festivaler igen under 2021. Det och mer får du veta i vår enkätserie.

Det är Ayla Yavuzalp som svarar på frågorna och här ser du alla svaren.

1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?
– Helt orimligt år det här 2020, hur ska man ens börja, många är nära att gå under precis som vi. Vi stod just inför att expandera samt att vi hade en rad stora evenemangsbokningar och andra as uffa uppdrag och samarbeten som bara pausades direkt. Fullständigt förkrossande ekonomiskt. Vi växte så det knakade precis när vi skulle och vi planerade dels en expansion i bryggeriet.
Covid 19, fy faan vilket haveri, men också en enorm utmaning förstås, allt på sin sin spets. Vi valde i somras att köra på med en popup-etablering i centrala Sundsvall och det blev en succé trots situationen faktiskt, och det både räddade oss en bit framåt och visade sig vara något av det roligaste vi gjort! Det kändes som en tre månaders festival. Så vi bestämde direkt att ometablera vår folköl/hantverksölbar med scen i centrala Sundsvall, och den planeringen finns fortfarande men på is än så länge. Nu är det ett oerhört skarp läge för att ens få finnas kvar.

2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?
– 2021 2021 2021, hoppet till året är enormt och nu kommer det svincoola grejer!

Dels så klarar vi att flyga ut ur det djupa svarta hålet och kan genomföra vår efterlängtade expansion! Sen kommer festivaler och mässor igång lite snyggt till sommaren och vi kan åka runt och träffa en massa sköna kollegor, även om det är kantat med restriktioner.

Sen hoppas jag på att en massa bokningar börjar trilla in igen och även att de tidigare planerade återupptas. Några har redan kommit inför sommaren så vi håller blicken låst och håller oss positiva. Vår scen och bar måste få öppna igen och vi ska brygga en del experiment samt släppa en hemlis och ett mysigt samarbete.

3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna.
– Bäst!?… hm det är svårt, många har skruvat upp sin produktion så enormt under pandemin. Både på folkölsfronten men även mer experimentella öl som landat på systemet. Men okey- Pang Pang och det är enkelt, grymma humliga produktioner och punk!Det är en viss känsla där.
Sen är vi så himla galna i Brekeriet, lätt ett utav Sveriges stoltheter både gällande den enormt höga kvalitet dom har på sin folköl och så naturligt lätt för collabs.
Bara det faktum att dom gör kimchi och lagrar folköl!

Måste även säga HEJJA HEJJA till Morgondagens, Tempel Brygghus & Odd Island, Stockholm Brewing och Bryggverket givetvis! Sverige har så många både duktiga och snälla bryggerier som samarbetar och sliter svinhårt, resten utav världen ska vara imponerade av oss i norr.

4: 4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.
– Går dåligt detta att hålla mig till reglerna för frågorna känner jag…
1: Rubus från Odd Island
2: FÖLK från Brekeriet & FÖLK
& hela Vildserien egentligen.
3: Pussikalja – PangPang
4: FOLKS – Illbatting
5: Fotfolket-Morgondagens
6: Åkerbär -Beer Studio – inte en öl men ni som förstår, förstår

5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?
– Absolut bästa lösningen vore om Sverige hade lust att hänga med i utvecklingen och slutade vara bakåtsträvande i den här frågan. Vi som arbetar på bryggerier och taprooms träffar människor i rörelse och många turister så låt oss fungera som just det, första mötet, första flaskan, smakprovet, sen när dom kommer hem och de flaskorna dom köpte hos oss är slut så kommer dom vända sig till Systembolaget. Mossigheten i beslutsfattandet måste bort och överförmyndare beteendet börjar bli lite skämmigt. Andra länder undrar ju hur det står till med oss i Sverige..

6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?
– SNÄLLA Angry Chair Brewing CALL US!
Sen har jag iallafall en dröm att åka till Japan, och få visa upp ett nyfiket och festligt ansikte lite varstans. Olle skriker högt De Molen men på ett lokalare plan även Bryggverket från Umeå.