Rykte om förlängning skrämmer pubarna

Rykten om förlängning av pubstängningarna i Storbritannien får branschorganisationer att reagera. Foto: Pixabay

Ryktet om att pubstängningarna i Storbritannien ska förlängas har fått ledaren för en stor branschorganisation att reagera.

Enligt flera av de engelska dagstidningarna sägs det nuvarande slutdatumet för pubstängningarna 31 mars ändras till senare. Sunday Times tror att det kan dröja tills i maj innan pubarna får öppnas igen. Det fick chefen för UKHospitality (UKH) Kate Nicholls att gå ut på Twitter med följande budskap, enligt The Morning Advertiser

– Om pubar, barer och restauranger inte kan öppna förrän i maj så har de i praktiken varit stängda i sju månader. En av fem av dem har slut på pengarna i mars, även med regeringens stöd är det helt enkelt inte hållbart.

Hon tillade även:

– Om pubarna hålls stängda till maj så krävs det mer finansiellt stöd, oavsett om de är stängda eller är öppna med restriktioner. Annars kommer en del av dem inte överleva så att de kan öppna i maj.

Även Emma McClarkin på British Beer & Pub Association har uttalat sig och hoppas att spekulationerna är osanna.

– Vi har en stark tro på att pubar är säkra platser att umgås på och kan spela en viktig roll i återhämtningen socialt och ekonomiskt. Om pubarna hålls stängda tills maj så skulle det innebära att de tvingats bära 14 månader av nedlåsning och restriktioner. Hur kan regeringen förvänta sig att de ska överleva?

– Brittiska pubar kommer att skrika ”SOS” långt innan maj.

Läs hela artikeln här.