Tullen satsar på bar nummer nio – och tio

Ölstugan Tullen fortsätter att växa. Bar nummer nio kommer att finnas i Mölndal och nummer tio är inte heller så långt bort.

Det som började med en bar på Andra Långgatan i Göteborg har varit en riktig framgångsresa för bröderna Andreas och Mattias Jakob. I dagsläget finns det åtta Tullen-barer, sju i Göteborg och en i Stockholm. Dessutom äger man The Rover i Göteborg.

– Det känns ändå speciellt varje gång vi skriver på ett kontrakt, även om vi har gjort det några gånger nu, säger Andreas Jakob.

Baren i Mölndal blir på 270 kvadratmeter och dessutom blir det en stor uteservering. Satsningen görs i en hörnlokal mitt i Mölndals Centrum.

– Det är en rejäl satsning och jag tror det finns ett behov av ett sådant här ställe i Mölndal, säger Jakob.

Företaget har växt rejält genom åren, men för de båda bröderna är det fortfarande ett familjeföretag som det handlar om. I dag finns drygt 150 personer som jobbar på deras olika barer.

– Tullen är ett företag som går bra, det måste man säga. Det är alltid roligt att kunna skapa nya arbetstillfällen och vi kommer nog behöva mellan 15 och 20 personer i Mölndal. Planen är att vi även ska ha lunchservering där.

Bröderna nöjer sig inte heller med nio Tullen-barer. Beernews kan också avslöja att det inom kort skrivs kontrakt för bar nummer tio. Den kommer att finnas någonstans i Stockholm.

– Allt är inte klart men vi jobbar utifrån att det ska bli så, säger Andreas Jakob.