Hanna har flera sommarfavoriter

Hanna Gustavsson har flera favoritöl när sommar kommer. Det och mer berättar hon i vår sommarserie.

Hon jobbar som säljare på BeerMe och är inblandad i Brewskival. Men Hanna Gustavsson har tagit sig tid att svara på våra sommarfrågor och här är alla svaren.

 

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?
– Oj så svårt!!!
Jag måste nog säga att det var på The Greenwich Union där jag först upptäckte craft beer. Och tyckte att deras IPA var så besk att den knappt gick att dricka… ett år senare var den nästan som vatten.
Eller när Fredrik Johansen serverade mig den första surölen jag verkligen älskade! Det är klart minnesvärt. Det var en Siren med vanilj och lychee om jag minns rätt

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?
– Jag borde väl säga Brewski? Men jag väljer J.Wakefield istället, för att allting jag provat därifrån har genast blivit senaste favoriten, oavsett stil.

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.
– Dubbelt så många som idag, minst. Det finns så många duktiga hembryggdare och visionärer på väg. Jag hoppas lite att en del av de mindre bra lokala bryggerierna får lite ordentlig lokal konkurrens! Svenska folket överlag har på allvar börjat uppskatta craft, det kommer att hända massor på marknaden på tre år! Jag tror ingen av oss kan se så långt fram, craft revolutionen är på väg på bred front!

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?
– Jag vill gärna ha en fruktig suris. Med lite dimensioner… Vild Cassis från Brekeriet är en klar favorit just nu. Men annars är Sur Citra från To Öl en favorit, och Brewskis Bean There. Done That. är ren magi på balkongen efter en lång dag på jobbet

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med? Varför?
– Barack Obama. Det hade blivit en riktigt intressant diskussion, och karln är intresserad av smaker.
Egentligen hade jag velat säga Nelson Mandela, men Barack är en stark tvåa.

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?
– BREWSKIVAL!!! Hur skulle jag kunna svara något annat?.