Inte självklart att det skulle bli Brewskival

Att Brewskival skulle komma tillbaka i nästa år var nog självklart för många. Men det var det inte för arrangerande Brewski i Helsingborg.

Efter några år med pandemi och inställda festivaler var Brewskival tillbaka i år igen. Och det blir även av nästa år, nu är datum bestämt till 11-13 augusti.

– Jag erkänner att det inte var självklart att vi skulle köra igen 2023, Marcus (Hjalmarsson) hade hjärtat i halsgropen hela veckan innan festivalen, och när sista USA-pallen äntligen dök upp på fredagsmorgonen så tror jag att han fällde en liten tår, säger festivalgeneralen Hanna Gustavsson.

– Men sen kom ju alla våra vänner och alla fina människor och solsken och livet var rätt gött igen. På söndag var vi alla lite mer som vrak igen, så det tog ett tag att samla krafterna igen.

– Men vad vore augusti utan en Brewskival? Jag skulle ju inte veta vad jag ska lägga min sommar på om jag inte hade en festival att ro ihop.

Biljetterna till Brewskival 2023 släpps redan om några dagar, närmare bestämt nu på fredag.

– Inträdet blir lite dyrare 2023, vi måste höja med ökade priser på precis allting, speciellt frakt och el, säger Hanna, men fortsätter:

– Ölen kommer dock att kosta precis lika mycket, det är ju det viktigaste…