Tullen redo att satsa på tionde ölbaren

Ölstugan Tullen är redo för att satsa på bar nummer tio i Sverige. Planen är att öppna den på Kungsholmen i Stockholm i mars eller april.

Bröderna Mattias och Andras Jakob har hittat ett barkoncept som nått stora framgångar. Det började i Göteborg, men spred sig sedan till Stockholm och Hornstull.

När det nu är dags för den tionde baren sker den satsningen i Stockholm.

– Vi tar över lokalen efter nyår, sedan ska vi bygga om den så att den ser ut som våra barer brukar se ut, säger Andreas Jakob.

Konceptet med låga matpriser och fokus på enbart svenska öl har visat sig framgångsrikt i Sveriges båda största städer.

– Vi är väldigt nöjda med starten vid Hornstull. Vi har fått bra respons och har bra personal. Vi har haft fokus på lokala öl med Stockholmsbryggerier och det har fungerat bra, säger Jakob.

I dagsläget finns det åtta Tullen-barer som är öppna, sju i Göteborg och en i Stockholm. I februari eller mars öppnar den nionde i Mölndal och sedan är det alltså dags för Stockholm igen.

Den nya baren kommer att ligga på Hantverkargatan i de östra delarna av Kungsholmen. I dag är det Offside Sportsbar som ligger på den adressen.

– Det är en bra lokal som är ganska djup, men det finns ingen plats för uteservering. Men det känns som en lagom lokala och det kommer att bli bra, säger Andreas Jakob.