Tufft för klassiska pubar i Stockholm

Ölkartan på Södermalm i Stockholm ritas om snabbt. På kort tid har tre pubar fått tacka för sig.

Ölscenen på Södermalm förändras snabbt. I takt med att nya ölställen tar plats, får gamla klassiska pubar slå igen eller hitta nya koncept. Boomen med nya svenska bryggerier och med importörer som tar in allt mer spännande och annorlunda modern öl, har lett till att ställen med ett mer klassiskt ölutbud har fått det tufft.

Enligt stockholmsdirekt.se har tre pubar efter många år fått slå igen.

– Ändrade dryckesmönster, vi dricker inte lika mycket längre, och ändrade beteendemönster, vi väljer inte den klassiska puben för umgänge på samma sätt som tidigare, ligger bakom detta, säger ölexperten Joel Linderoth till stockholmdirekt.se

Framför allt är det på Södermalm som förändringen märks. Senaste helgen hade till exempel Patrick´s Bar och Kök på Götgatsbacken öppet för sista gången efter 22 år. Nyligen stängde Charles Dickens på Folkungagatan och Shamrock på samma gata försvann tidigare i år. På dessa ställen blir det nu nya satsningar med annan inriktning.

Samtidigt har det blivit många ställen som fokuserar mer på mikrobryggd öl. Bishops Arms har flera ställen på Söder. Omnipollos Hatt och Brewdog Södermalm har hittat sin kundkrets och Katarina Ölkafe lockar med stort fokus på Stockholmsproducerad öl. I samma område finns också klassiska ölställen som Oliver Twist och Akkurat, som fokuserar på att ha spännande och breda ölutbud.

Läs hela artikeln här.