Tuffa tider väntar bryggerier i Texas

Många bryggerier i Texas är oroliga för sin framtid. Foto: Pixabay.

Nyligen stängde Texas ned alla barer en andra gång under coronapandemin. Nu hotas två tredjedelar av alla bryggerier av nedläggning.

När USA öppnade upp samhället och tillät bryggerier och taproom att jobba på som vanligt var det glada miner hos många. Men ganska snabbt konstaterades att viruset spred sig alldeles för snabbt och flera stater tvingades att stänga ned på nytt. En av de staterna var Texas och där är nu oron stor.

– Texas har redan haft en nedstängning på grund av pandemin och den skapade en ekonomisk kris. Det här verkar bli ännu värre, säger Charles Vallhonrat på Texas Craft Brewers Guild.

Effekterna från den andra nedstängningen har visat sig snabbt. Saint Archer sade upp 75 personer när de tvingades att stänga sina taprooms och Silber Brewing ska upphöra som bryggeri som en direkt följd av nedstängningen.

Antalet nedlagda bryggerier lär också tyvärr skjuta i höjden. I en enkät som skickats ut svarar en tredjedel av bryggerierna at de kommer att lägga ned verksamheten för gott inom tre månader om inget förändras. Två tredjedelar räknar med att inte finnas om sex månader.

Vallhonrat uppmanar nu alla ölintresserade att köpa lokala öl och på så sätt stötta de mindre aktörerna.

Totalt har sex bryggerier avslutat sin verksamhet permanent i Texas efter att den första nedstängningen inleddes i våras.