Stämningar haglar från Stone Brewing

Greg Koch möttes av mycket beundran när man stämde öljätten Molson Coors. Men nu får de många stämningarna av mindre aktörer kritik. Foto: Stone Brewing.

Stone Brewing har fått sympatier i samband med att man stämde öljätten MolsonCoors. Men samtidigt finns ett stort antal liknande ärenden mot mindre aktörer och nu möts man av kritik.

 

Greg Kochs video där han spottar ut ölet Keystone Light och meddelar att man stämmer producenten Molson Coors är en modern klassiker i ölsammanhang. Det ärendet har ännu inte fått någon lösning.

Men samtidigt som Stone hyllas för det agerandet, får man nu kritik för att jaga mindre aktörer som på olika sätt använder Stone i sitt namn. Det finns även exempel där man stämmer företag för användandet av ordet Bastard. Ett av bryggeriets mest kända öl heter ju Arrogant Bastard.

Nystartade Sawstone Brewing i Kentucky är ett av bryggerierna som fått krav på sig att ändra hela namnet på bryggeriet.

– Utöver den ekonomiska smällen från detta, som kan leda till slutet för vår satsning, är vi väldigt ledsna över att ett annat bryggeri med passion för att brygga öl beter sig så här, skriver Sawstone Brewing i ett pressmeddelande.

Man har nu startat en hjälpkampanj för att få in pengar till advokatkostnader och annat. Sawstone Brewing är långt från ensamma om att ha stämningar hängande över sig. Bara under 2020 har Stone lämnat in 20 olika stämningar till United States Patent And Trademark Office, som håller i dessa frågor.

Här kan du se alla de ärenden där Stone Brewing är inblandat.