Tre samarbeten på två dagar för Sahtipaja

Bildspel

Bild 1 av 3

Sahtipajas mjöd var uppskattade presenter hos 7venth Sun. Från vänster Devon Kreps, Justin Stange, Timo Krjukoff, Johnnes Krjukoff och Nicholas Streeter.


 

Floridaresan handlade inte bara om festival för Sahtipaja. Faktiskt hann man med tre bryggsamarbeten på två dagar.

Det blev intensiva dagar för Timo och Johannes Krjukoff i samband med att man ställde ut på Hunahpu´s Day i helgen. Tre rejält olika produkter blev resultatet av tre bryggeribesök.

– För mig var det här jätteroligt. Jag har inte varit med och bryggt massor så jag försökte vara med så mycket som möjligt under dagarna, sade Johannes Krjukoff.

Det första samarbetet gjordes med Coppertail, som bland annat var med på All In Beerfest i höstas. Där gjordes det en blend tillsammans med gänget från Coppertail.

– Vi blandade öl från tre olika foeders och när vi hittat rätt hade vi även i björnbär i blandningen. Det är kul att göra blends, och det är små nyanser som avgör vad som blir lyckat, säger Timo Krjukoff.

Det ölet serverades faktiskt av Coppertail under helgens festival.

– Det var nog världens snabbaste collab. Det gick jäkligt fort att få den klar, men det blev riktigt bra, säger Timo Krjukoff.

Det andra samarbetet skedde hos 7venth Sun, där det gjordes en baltic farmhouse ale. En udda stil som har sin förklaring.

– Jag hade med mig jäst från Litauen och vi bryggde med den. Det ska bli spännande at se hur det blir, säger Timo Krjukoff.

Det tredje och sista samarbetet resulterade i en stark mjöd med bland annat drakfrukt hos Cigar City Cider and Mead.