Tomma bord hedrar dödade soldater

Dukade bord är ett sätt att hedra de amerikanska soldater som dödats i Afghanistan Foto: New Realm.

Oroligheterna i Afghanistan har krävt ett stort antal dödsoffer. Flera bryggerier har hedrat stupade amerikanska soldater med att duka upp tomma bord i sina taprooms.

 

Afghanistan har i flera decennier varit ett land där det funnits krig eller konflikter.

Nyligen blossade det upp igen och bland annat dödades 13 amerikanska soldater vid en attack mot flygplatsen i Kabul. Även runt 170 afghaner ska ha avlidit i attacken.

Nu hedras soldaterna runt om i landet. New York-bryggeriet First Line Brewing och New Realm Brewing, med anläggningar I bade Georgia och Virginia, dukade helgen upp tomma bord som ett sätt att minnas de stupade soldaterna.

– Det här bordet kommer att vara reserverat hela kvällen för de 13 hjältar som vi förlorade vid flygplatsen i Kabul, och vi häller upp en öl för var och en av de stupade. Våra tankar och böner går till deras familjer, skriver New Realm i sina sociala media.

“Missing Man Table “ är en term som används när man lämnar tomma platser för stupade soldater vid militära middagar. Nu har flera bryggerier tagit till sig av idén och vill visa sitt stöd.

De 13 stupade soldaterna kommer från olika platser i USA och tyvärr kan vi nog förvänta oss fler dödsoffer i Afghanistan innan den här konflikten är över.

Talibaner har tagit över makten i landet och flygplatsen blev en sista chans att fly landet för många utländska medborgare och även afghaner som fruktar vad talibanerna ska göra med landet.