Tomburk ger pengar till Musikhjälpen

Iskall gjorde succé som öl. Nu ska en tomburk ge pengar till Musikhjälpen. Foto: Ronny Karlsson.

Ölet är slutsålt. Men nu går det att köpa en tom burk av ölet Iskall och ge sitt stöd till Musikhjälpen.

Få av er kan väl ha missat ölet Iskall och den uppmärksamhet det fick när det såldes för fem kronor på Systembolaget. Vid flera av Systembolagets butiker köade människor i timmar för att få köpa det rekordbilliga ölet och givetvis gav detta en massa uppmärksamhet för Jonas Gustavsson och hans bryggeri Morgondagens.

Men även om ölet sålde slut på bara några minuter dyker det nu upp igen, Eller kanske inte ölet, men väl en av burkarna. Någon har nämligen lagt upp en tomburk Iskall på Tradera och pengarna som kommer in ska gå till Musikhjälpen.

– Jag blev full i skratt när jag såg det och trodde knappt det var sant, men när jag förstod att pengarna gick till Musikhjälpen kändes det ju som en bra grej, säger Gustavsson.

Auktionen hittar du här, och när den här texten skrev låg det högsta budet på 70 kronor. En bra bit över de fem kronor som ölet kostade på Systembolaget.

Gustavsson utesluter inte att ölet Iskall kommer att bryggas igen.

– Vi får se, men det lär inte bli till det priset i alla fall, där är vi stoppade. Vi får väl sikta på 7,90 kronor, säger han.

Om ölet bryggs igen ska det göras lite svagare, 5,9 procent ska ner mot 5,0 procent. Men i väntan på det får de som gillade ölet, eller upplägget runt ölet, en chans att skänka pengar till något bra genom att bjuda på burken.

– Jag kanske ska gå in och lägga ett bud jag också, säger Gustavsson.

En annan auktion till Musikhjälpen handlar om en ölprovning på Odd Island. där den som lägger det högsta budet även vinner en rundvandring i bryggeriet och får höra en hel del sköna historier från när peter Iwers och Daniel Svensson reste världen runt med In Flames.