Iskall – ölet som blir rekordbilligt

Jonas Gustavsson lanserar ölet Iskall på Systembolaget för fem kronor per burk. Foto: Ronny Karlsson.

En julklapp till dom som inte har så mycket pengar i coronatider. Så beskriver Jonas Gustavsson satsningen på att släppa hantverksöl på Systembolaget rekordbilligt.

 

Det var en hel del diskussioner när Systembolaget i somras presenterade en offert där man ville sänka det lägsta priset för öl. Till slut var det Åbro som vann den offerten med ölet Ey’Bro som kostar 7,90 kronor.

Men nu slås det prisrekordet. Morgondagens i Göteborg kommer nämligen att släppa ölet Iskall till priset 5,00 kronor.

– Det är vår julklapp till de personer som är nyfikna på hantverksöl men som kanske inte har en så fet plånbok inför jul i coronatider, säger Jonas Gustavsson.

Här är Systembolagets förklaring till varför ölet kommer ut på hyllorna.

Ölet är en pilsner på 5,9 procent och det kommer 2800 burkar på Systembolaget 1 december. Enligt vad Beernews erfar kommer ölet endast att finnas i ett antal butiker i Göteborgsområdet, och blir alltså inte beställningsbart.

– Det känns bra att göra det här som en julklapp även om vi inte tjänar så mycket på ölet, säger Gustavsson.

Enligt uppgift till Beernews har Systembolaget ändrat sina regler efter att det här ölet granskats, och det kommer inte att vara möjligt att sätta så låga priser på öl i framtiden.

Men 1 december kan alltså kunder på Systembolaget köpa öl som kostar lika mycket som en korv på IKEA. Nu återstår att se hur länge det tar innan ölet säljer slut.