Tim imponeras av en jämn svensk kvalitet

Tim Persson svarar på våra sommarfrågor. Här till höger tillsammans med Christoffer Ljunggren. Foto: Privat.

Tim Persson gillar att kvaliteten generellt på svensk öl är väldigt bra. Det och mer berättar han om i vår sommarserie.

 

Persson är VD för Klackabacken och här är alla hans svar.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Jag har ärligt talat lite dålig koll på vad andra bryggerier sysslar med nuförtiden med tanke på att man inte har rört sig så mycket och haft en del att stå i själv med restriktioner som kommer och går och stöd och bidrag som mest går och inte kommer speciellt mycket. Det har väl druckits en och annan öl från Systembolaget men med tanke på att det släppts otroligt mycket kan jag inte säga att det är något bryggeri som har imponerat mer än något annat. Allmänt jämn och bra kvalitet på svensk öl vilket jag tycker är förbannat mycket roligare än ett par håll-käften biror per år!

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– För att svara rättvist på det tror jag att man behöver göra en liten uppdelning mellan olika typer av etablissemang, trots det så är det otroligt svårt att sia om hur konsumtionsmönstren kommer utvecklas. Jag tror och hoppas att kännedomen om den lokala marknaden har ökat tack vare pandemin och att det finns en större vilja framåt att stötta sina favoritställen och producenter. Därigenom borde vi se en ökning av det mer vardagliga kroglivet som råder på sydligare breddgrader, det är ju inte farligt att äta och dricka gott en tisdag. Helgsupandet kan vi väl bara hoppas minskar en aning och ger utrymme till mer sofistikerade sätt att dricka och äta på. Sen får man inte glömma att vi är människor, är det något vi kan så är det glömma. Det är inte omöjligt att mönstren ser exakt likadant ut om ett år igen.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Vi lanserade vår Summer Ale relativt brett på Systembolaget i juni vilket var jättekul. ungefär samtidigt så lanserades vårt nya läskvarumärke Sodabruket och vi fick en nationell lansering på Lidl av två folköl. Det har varit intensivt men väldigt kul!

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Tuborg Grön, Founders Kentucky Breakfast Stout och Fou´Foune från Cantillion.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Det finns väldigt många spännande kombinationer och vi har kört många ölmiddagar genom åren. Dock så tycker jag bra pilsner, sillsallad och akvavit är svårslaget. Få andra grejer som fungerar sommar, vinter, vår och höst!