Hundratals firade Ölets Dag i Eskilstuna

Bildspel

Bild 1 av 4

Det var gott om gäster hela dagen och totalt serverades runt 700 personer.

Det blev en riktig folkfest när Ölets Dag genomfördes hos Eskilstuna Ölkultur. Över 700 gäster serverades under dagen.

 

Eskilstuna Ölkultur har i år den ölcontainer som Sveriges Oberoende Småbryggerier äger och det ger förstås fina möjligheter till att ha ett brett och spännande ölutbud. När det under onsdagen var dags för Ölets Dag var det till viss del fokus på öl från Nynäshamns Ångbryggeri.

– Vi har haft sju kranar med öl från dom och kört alla deras klassiker. Bland annat Bedarö Bitter, Indianviken Pale Ale och Pickla Pils, säger Patrik Svensk, försäljnings och marknadschef på bryggeriet.

Just satsningen på ölcontainern har gett nya möjligheter under sommaren.

– Det har fungerat jättebra och vi har haft många besökare. Sedan starten för femton år sedan har en av Eskilstuna Ölkultur ambitioner varit att sprida ölkultur, så det här passar som hand i handsken, säger Svensk.

Självrunnen öl från Nynäshamns Ångbryggeri var ett av inslagen under Ölets Dag.

Under onsdagen fick personalen jobba för fullt ända från 12.00, då man öppnade.

– Normalt sett öppnar vi 15 och då brukar det vara en liten kö som väntar på att få komma in. Den kön var här redan vid 12 och det var jätteroligt med det stora intresset.

Över 700 gäster serverades och nu väntar några lugnare dagar för personalen. Nästa evenemang blir 23 juli då man satsar på öl från Svartbergets Fjällbryggeri.