Patrik hyllar ölet från Kalmarbryggeriet

Patrik Svensk på Eskilstuna Ölkultur, Foto: Privatbild

Trippel Kalmarit från Ängöl imponerar på Patrik Svensk på Eskilstuna Ölkultur som också framhåller Brekeriet. Det och mer svarar han i vår sommarenkät.

Vilket är det bästa svenska öl du druckit under 2022 hittills? Vad var så bra med ölet?

– Trippel Kalmarit från Ängöl! En vacker och elegant öl som trots sin komplexitet är otroligt lättdrucket och funkar lika bra för sig själv som i princip till vilken maträtt som helst. Imponerande och gott!

Under hösten kan det komma ett slutgiltigt beslut om gårdsförsäljning av öl i Sverige. Hur tror du att det hela slutar? Hur som helst…

– Huvudet säger att det blir ett negativt besked. Gissar att våra politiker prioriterar helt andra frågor inför ett val. Hjärtat säger att de borgerliga vinner och introducerar gårdsförsäljning i samklang med Systembolaget så det inte påverkar det lokala och småskaliga sortimentet i dess nuvarande form.

Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet? Varför är det så?

– Hela den svenska ölscenen imponerar stort. Men är det någon som sticker ut och visar år efter år, öl efter öl att dom är bäst. Så är det såklart Brekeriet!

Du får en helkväll med öl och mat betald för dig och en kändis. Vart går du och vem tar du med dig?

– Jag bakar stenungsbakad pizza i min trädgård och bjuder min vän och ciderrevolutionär Johan Sjöstedt från Pomologik på öl från Stockholm Brewing & Hyllie.

Vilken ölstil dricker du helst just nu och varför?

– Varierar något beroende på väder, sällskap och tillfälle. Men något som alltid funkar vid alla tillfällen är hederlig pilsner eller stiltypisk saison.