Tillbaka på jobbet efter hemska dådet

I onsdags dödades fem bryggeriarbetare. Under måndagen var kollegorna tillbaka på arbetsplatsen. Foto: CBS.

I onsdags dödades fem kollegor. I dag var de anställda på Molson Coors i Milwaukee tillbaka på jobbet igen och möttes av en rejält uppskruvad säkerhet.

Det var alltså i onsdags som en före detta anställd hos Molson Coorsi Milwaukee, Wisconsin, tog sig in på arbetsplatsen med hjälp av en kollegas id-bricka. Väl därinne sköt gärningsmannen fem personer innan han tog sitt eget liv.

Givetvis blev detta en chock för de anställda, och det var en tuff dag för många när de återvände till jobbet igen under måndagsmorgonen. De som inte kände sig redo att börja arbeta fick också en möjlighet att vara hemma lite extra tid.

De kom till en arbetsplats där säkerheten hade skärpts rejält. Alla väskor kontrollerades vid ingången och så väl beväpnade som obeväpnade vakter kommer att finnas i lokalen under en period. Molson Coors erbjuder också samtal och rådgivning till alla som känner att de vill ha det efter det inträffade.

Säkerheten har höjts på alla Molson Coors anläggningar i USA efter dådet

En ceremoni hölls också utanför bryggeriet under söndagen, där representanter från en rad olika religioner tillsammans genomförde ceremonin.