Tidigare stängning kostar miljarder

Det kostar rejält för de brittiska pubarna att ha stängt från 22.00 på kvällarna. Foto: Pixabay.

Drygt en halv miljard kronor per vecka. Så mycket förlorar de brittiska pubarna när de numera tvingas att stänga tidigare på kvällarna.

Det är Office of National Statistics som star bakom statistiken och att stänga 22.00 på kvällarna innebär betydligt färre serverade öl per kväll.

I fjol såldes otroliga åtta miljarder pints på de brittiska pubarna, och det innebär drygt 22 miljoner sålda pints på en dag.

ONS har räknat ut att det säljs nästan 1,4 pints per timma i landet och att det innebär cirka 45 pints per pub, då det finns lite drygt 30 000 pubar i Storbritannien.

Med ett snittpris på 3,80 pund per pint innebär det inkomstbortfall på 47 miljoner pund per vecka, då man i genomsnitt har öppet nio timmar mindre än vanligt.

47 miljoner pund motsvarar cirka 543 miljoner kronor vilket är enorma pengar att förlora för en bransch som har det tufft efter att ha tvingats stänga helt i våras.

Sajten The Morning Advertiser har tagit ställning emot den tidigare stängningen och på den egna hemsidan säger redaktören Ed Bedington bland annat att det inte finns några bevis för att en tidigare stängning ska leda till färre coronafall.

– Det här betyder också att människor samlas i stora grupper utanför stället vid samma tid och minglar, det kommer helt klart inte att hjälpa oss att kontrollera viruset, säger han.