Så lanseras tillfälliga ölnyheterna i vår

Systembolaget fortsätter med att lansera tillfälliga ölnyheter på tisdagar under våren 2021. Foto: Systembolaget.

Det blir tisdagar som gäller för tillfälliga öl på Systembolaget även under våren. Förändringen som gjordes på grund av corona i våras förlängs alltså på nytt.

Det var i våras som Systembolaget gjorde om lanseringarna av sitt tillfälliga sortiment. Normalt är det två fredagar per månad som gäller för de ölen, men på grund av Covid 19 gjordes upplägget om och ölen släpptes i stället varje tisdag.

Det innebar färre öl vid varje nyhetssläpp och det skulle i sin tur innebära mindre köer i butikerna. Under sommaren beslutades att Systembolaget skulle jobba på samma sätt under hösten och nu meddelas att det blir varje tisdag som gäller även under våren 2021.

– Den aktuella situationen med Covid 19 gör att det ur ett smittoriskperspektiv inte är möjligt att gå tillbaka till lansering på fredagar, skriver Systembolaget i den information som gått ut till bryggerierna.

Det tyder alltså på att ambitionen är att återgå till lanseringar på fredagar när problemen med Covid 19 är över. Men när det blir är det ingen som vet i dag.