Sierra Nevada lånar ut bryggverk efter brand

Sierra Nevada körde sitt bryggverk från 1980 till grannen Quintopia Brewing när det brunnit där. Foto: Sierra Nevada

Vad gör man om grannens bryggeri brinner ner? Kör dit sitt eget portabla bryggeri i stället. I alla fall om man heter Sierra Nevada.

I slutet av juli förstördes Quintopia Brewing Co i Quincy, Kalifornien, när ett brand i ett intilliggande hus spred sig. Inga liv gick till spillo men bryggeriet totalförstördes tillsammans med flera andra byggnader.

– Den rädsla och bävan som kommer av att starta ett ambitiöst nytt bryggeri i en liten bergsstad överskuggas nu av känslorna som vi upplever just nu, säger grundaren Tom Hepner i en Facebookpost.

– Vi vet inte vad de ekonomiska följderna av det här blir fullt ut än, trots försäkring. Och det går inte att komma förbi de känslomässiga och praktiska bördorna. Men vi här tacksamma för att taproomet och restaurangen på andra sidan gatan klarade sig så att vi kan fortsätta verksamheten.

Och även om så mycket nu är förstört finns det mer hopp för Quintopia. På andra sidan dalen finns Sierra Nevada, som nu har kommit till undsättning.

– Våra vänner på Quintopia Brewing Co i Quincy förlorade nyligen sin produktionsanläggning i en brand. Nu råkar det vara så att vi har renoverat vårt bryggverk från 1980 och satt hjul på det. Vi körde det till Quintopia på andra sidan dalen där ölen snart kommer att flöda igen, säger Sierra Nevada på sin Facebookssida.