Therese fick aldrig dricka öl med Slash

Sommar 2017.

Therese Mortensen på Bearded Rabbit hade gärna tagit en öl med Slash i Guns’n’Roses. Det berättar hon i vår sommarserie.

1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?
Hm, måste ha varit Oppigårds Amarillo om jag inte missminner mig helt fel. Men innan dess så försökte jag alltid att plocka lite olika flaskor på systembolaget som jag inte hade druckit innan.

2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
En Pilsner Urquell är ju aldrig fel, eller någon god fruktig IPA med låg beska och mycket fruktighet (finns ju ganska många att välja utav med bra kvalite nuförtiden)

3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
Oj så svårt. Jag gillar ju verkligen Hefenator. Vi fick en bra skumbanantouch som lyckas balanseras med sötman från malten. Även om den inte går hem hos alla så lyckas den ofta få bra reaktioner från personer som oftast inte gillar veteöl.

4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
Jag tycker ju att mycket utav det som Olle har gjort på både O/O och Stigberget har varit grymt. Men även Oppigårds har lyckats väldigt bra under året med deras utbyggnad och ändå levererat mycket bra kvalité.

5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
Jag tror att vi kommer att få mer traditionella stilar fast med en liten twist på det hela. Jag hoppas att vi kommer att få se fler bryggpubar i Sverige och gärna i Göteborg!

6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
Jag hade ju mina förhoppningar att få ta en öl ihop med Slash när de var på turne men så blev det ju tyvärr inte. Så får väl ta en öl ihop med hans gitarrspel genom vinylspelaren!