Tänk vad lite blåbär kan få folk att köa…

BIldspel

Bild 1 av 8

Kön blev allt längre under dagen när Cantillon Blåbär släpptes på Himmeriget i Köpenhamn. (Foto: Victor Åström)


 

De första anlände i måndags. Kön till Cantillon Blåbär i Köpenhamn är Europas galnaste.

Det känns som att Mikkeller Beer Week bara är någon vecka bort och redan är det dags för Mikkellers ”elaka tvilling” Jeppe och hans Köpenhamnsbar Himmeriget att ha sin egen vecka. Jeppe har sedan länge tagit sig an folks ölhjärtan med sitt Evil Twin baserat utifrån New York. Under sina år i USA har han knutit många kontakter och några av dessa bjuder han nu in till sin lilla Köpenhamnsbar för att visa upp – kanske för första gången – till skandinavisk publik.

Men det blir inte bara amerikanskt. Under vår första dag, onsdag, så är det släpp med legendariska Cantillon och deras årliga blåbärs-lambic. Cantillon är överlag väldigt eftertraktade i ölvärlden och ett sådant här säsongssläpp i vår närhet är för stort för att missa. 

Redan under måndagmorgonen anländer de första för att komma över de åtråvärda 3-liters-  + 1,5-litersflaskorna och sedan återstå det bara 150 stycken normalstora.

Vid ankomst på onsdagsmorgonen så ringlar sig sedan kön lång. Himmeriget har dock styrt upp det bra med en form av könummer-system som de sedan släpper in folk efter. Minimerar trängsel – snyggt jobbat!

Under kvällen och morgondagen erbjuds dessutom en tap takeover med Bostonbaserade och enormt hajpade bryggeriet Trillium. Förutom sju fat så erbjuds det nio olika flaskor/burk. Väldigt sällsynt på våra breddgrader.

Framåt helgen är det dags för New Yorks nya bryggerier att visa upp sig och då dyker det upp öl med bland annat Other Half, Grimm och LIC Beer project.
NIKLAS ÅSTRÖM