Ta vaccinet och Biden fixar med gratis öl

Joe Biden lockar med gratis öl om USA uppnår vaccinmålet. Foto: Pixabay.

En gratis öl vardera till det amerikanska folket. Det utlovar president Joe Biden och AB InBev om 70 procent av invånarna vaccinerat sig till 4 juli.

 

Det var under onsdagen som Joe Biden presenterade det nya erbjudandet och ölgåvan ges bort i samarbete med AB InBev, världens största ölföretag. Men ölen delas ut först om 70 procent av det amerikanska folket har tagit åtminstone den första sprutan mot coronavirsuet före 4 juli.

– De står för ölen 4 juli. Det stämmer, ta en spruta och få en öl. Det blir gratis öl för alla över 21 år för att fira frigörelsen från viruset, sade Biden vid ett tal.

I dagsläget har 63 procent av amerikanerna tagit åtminstone en spruta. Bland personerna över 40 år är den siffran 73 procent.

– Personer under 40 år behöver kliva fram. Därför presenterar en en kampanj under en månad för att få fler att vaccinera sig, sade Biden.

För att få gratisölen måste varje amerikan ladda upp en bild på sig själv där de helst dricker en öl. Det kan vara den lokala baren men också hemma med familjen.

Utöver ölen har Biden sett till att det ska finnas gratis barnpassning för de föräldrar som vill ta vaccinet, och där finns också barnpassning för den som reagerar på viruset och blir sjuk av vaccinet.