Systemet stänger butik i Stockholm

För första gången någonsin stänger Systembolaget en butik på grund av arbetsmiljöproblem. Foto: Systembolaget.

Systembolaget stänger sin butik på Gullmarsplan i Stockholm. Anledningen är en dålig arbetsmiljö och problem med att hitta en butikschef.

UPPDATERAD

Butiken har öppet till och med lördag, men håller sedan stängt fram till slutet av augusti.

– Det är första gången vi gör något sådant här. Vi kan inte garantera en tillräckligt bra arbetsmiljö och då är det vårt ansvar som arbetsgivare att göra något, säger Systembolagets presschef Lennart Agén.
Butiken på Gullmarsplan har under lång tid saknat en butikschef och dessutom har ledningsgruppen inte varit fulltalig. Ledningsgruppen består av personer som har ansvar för olika avdelningar i butiken.
Stängningen har ingenting att göra med stökiga kunder eller liknande.
– Vi har brustit i att skapa en tillräckligt bra arbetsmiljö i den här butiken och problemet har funnits här under en tid, säger Agén.
Från och med nästa vecka får alltså kunderna söka sig till andra butiker. Butiken vid Globen är den som ligger närmast geografiskt.
– Det är åtta till tio minuters gångväg dit. Men jag har full förståelse för att det här kan orsaka besvär för våra kunder, säger Agén.
Personalen i butiken vid Gullmarsplan kommer under sommaren at jobba i andra butiker i Stockholm.
I april strejkade de anställda i butiken som är anslutna till fackföreningen Syndikalisterna. Tre medlemmar strejkade under en vecka i protest mot de anställningsvillkor som rådde.
Under sommaren ska det nu jobbas med att förbättra arbetsmiljön. En ny butikschef ska rekryteras och det ska skapas en fulltalig ledningsgrupp.

– Jag räknar med att vi kommer att hitta de rätta personerna. Vi ska lösa de här problemen, säger Agén.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Systemet stänger butik i Stockholm

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer

One Comment

  1. Hahaha, tippar på att problemet varit diverse anställda, en trio närmare bestämt. Ren spekulation naturligtvis, men inte otänkbart 😀

Comments are closed.