Systembolag på gång i shoppingens högborg

Kanske blir det snart en systembolagsbutik i Ullared. Foto: Pressbild Gekås

Varje år åker massor av människor till Ullared för att shoppa, men för att köpa alkohol har de fått åka någon annanstans. Nu kanske det blir ändring på det.

Systembolaget har letat efter en lokal i Ullared en längre tid, men haft svårt att hitta en lämplig lokal.

– Vi har flera spår på gång, så nu är vi väldigt hoppfulla, säger Karin Willebrand, etableringschef på Systembolaget till Hallands Nyheter.

Det finns en del krav på lokalen vad gäller bärighet och transporter. Och helst vill man ligga i anslutning till en stor livsmedelsbutik

– Men det går inte alltid att få. Sen är det lite speciellt med Ullared, säger hon.

Ullared är egentligen för litet för att få ett eget Systembolag, men det faktum att handeln drar så mycket människor gör att orten får samma spelregler som turistorter.

– Vi tittar på antal gästnätter och att det är många som kommer utifrån. Det är ungefär som Åre och Idre där vi också ser till turismen och antal gästnätter.

En lokal som finns tillgänglig är NetOnNets nerlagda butik, men Willebrand varken förnekar eller bekräftar.

– Jag vet bara att det pågått bra diskussioner med kommunen och andra aktörer. Nu känns det som att vi förhoppnings kan gå vidare. Vi är positiva.

– För att bygga en butik så brukar det ta nio månader. Men vi är inte klara med något avtal ännu, för då hade jag ju kunnat berätta.

Läs mer här (betalartikel).