Svenskt Sigill in på Systembolaget

Svenskt Sigill är en garanti för kvalitet och miljöhänsyn. Nu kommer för första gången en produkt med sådan märkning på Systembolaget.

Det är en cider på 3,6 procent från Tosterup i Skåne som nu finns i sortimentet på flera orter samt för beställning. Märkningen innebär att äpplena är odlade med särskild miljöhänsyn och är kvalitetssäkrade.

En Svenskt Sigill-certifierad äppelodling tar extra hänsyn till miljön på ett antal olika sätt. Bland annat måste växtnäring spridas på ett miljövänligare sätt, åtgärder för att öka den biologiska mångfalden ska göras och inga genmodifierade produkter får användas. En revision på att odlaren följer reglerna görs vartannat år.

̶ Det är så himla skoj att vi kan bryta ny mark och ha vår märkning på produkter även på Systembolaget. För dig som konsument innebär det att du kan göra enkla val i din vardag och bidra till ökad hållbarhet i odlingen samtidigt, säger Britt Rahm VD på Svenskt Sigill.

Inte sedan starten på 80-talet har det funnits någon produkt som är märkt med Svenskt Sigill på Systembolaget, även om det under perioder har funnits både öl och vodka som har baserats delvis på certifierad spannmål.