Populär återinvigning hos Zum Franziskaner

BIldspel

Bild 1 av 7

Nu kör vi igen! Lisa Erlich, Stene Isacsson och Tuva Serck hade fullt upp under onsdagen, men ställde förstås upp på bild i vimlet.


 

På tre veckor blev det en hel del förändringar på Zum Franziskaner i Stockholm. Under onsdagen var det dags för nypremiär.

Ni kan säkert bakgrundshistorien om hur Stene Isacsson bestämde sig för att sälja Akkurat och tillsammans med några vänner ta över Zum Franziskaner i Gamla Stan i Stockholm.

Efter att ha kört på under hösten, stängde baren vid jul och under några veckor har det renoverats i hög fart.

– Det är fantastiskt att vi hunnit allt detta på bara tre veckor. Det är lite kvar, men nu ska vi inte behöva stänga mer, sade Stene Isacsson i premiärvimlet.

Framför allt är det köket som renoverats, och även baren har byggts om. Sju kranar har blivit 13 trots att baren blivit lite kortare.

Interiören är sig lik men det är en lite mer avskalad bild som möter gästerna när de kommer in i baren.

– Det vi väntar på är gardiner, det är lite bullrigt här i dag. Men det har gått väldigt bra. Vi har även gjort stora förändringar med elen även om det inte märks. Som mest var det sex elektriker här samtidigt, säger Isacsson.

Under premiären var det fokus på lageröl på kranarna. Fyra kranar var från Nynäshamn och i övrigt var det mest tyskt. Bland annat fanns där öl från Gänstaller, Heckel och Schlenkerla.