En miljon gratis öl om rätt lag vinner

Gratis öl till över en miljon människor. Det löftet har Bud Light gett om rätt lag vinner Super Bowl.

Super Bowl är finalen i amerikansk fotboll och sägs vara det sportevenemang som lockar flest tv-tittare av alla i hela världen.

Intresset är därför enormt inför finalen 4 februari där New England Patriots möter Philadelphia Eagles. På spel där står en viktig titel, men också en hel del öl.

Inför säsongen twittrade nämligen Philadelphia-spelaren Lane Johnson om att han skulle bjuda alla i Philadelphia på öl om laget vann Super Bowl. Bud Light, som ägs av Anheuser Busch InBev, svarade och lovade att stå för ölen om laget vann. Inför säsongen var det väldigt få som trodde på att Philadelphia Eagles skulle kunna hänga med bland de bästa lagen, men nu är man bara en seger från att ta hem Super Bowl.

Inför finalen meddelar Bud Light att man står fast vid sitt löfte, men att man inte vill tala om vilka planer som finns innan finalen är spelad.

Det kan bli dyrt, men utspelet på Twitter i höstas har också gett en hel del extra uppmärksamhet. I Philadelphia bor drygt en miljon människor som är tillräckligt gamla för att få dricka öl. Det kan bli ett ganska stort party med andra ord.