Cancersjuka pappans sedel blev till 240 öl

Matt Goodman har fått mycket uppmärksamhet tack vare pappans gåva till 21-årsdagen. Foto: Twitter.

Hans cancersjuka pappa lade undan tio dollar för en första öl på puben när han fyllde 21 år. Men när födelsedagen kom blev det betydligt fler öl än så för Matt Goodman.

Det var när Matt Goodman var 15 år som hans pappa blev allvarligt sjuk i cancer och även gick bort på grund av sjukdomen. Men pappan hann med att tänka framåt för sin son. Han gav nämligen en tiodollarsedel till Matts storasyster och ville att den skulle användas på hans 21-årsdag, vid hans första pubbesök.

Nu är Goodman 21 år och mycket riktigt användes sedeln när han gjorde sitt allra första inköp på en pub i hemstaden Taunton, Massaschuetts. Valet föll på en Bud Light, som är Goodmans favoritöl.

Men berättelsen slutar inte där. När Matt Goodman postade ett inlägg om sin första öl på Twitter tog det rejäl fart. AB InBev-ägda Budweiser var inte sena att haka på och skickade åtta förpackningar med vardera 30 öl i varje till Goodman. Dessutom började folk från olika delar av världen att höra av sig och ville skänka en öl till honom.

Men då tyckte Goodman att det var bättre att de ölen, eller pengarna för ölen, gick till välgörande ändamål. Därför uppmanade han alla att skänka pengar till Dana-Farber Cancer Institute, ett minst sagt snyggt sätt att hantera den möjlighet som dök upp för honom.