Svensk tog medalj i världsrekordloppet

Här är starten på herrarnas lopp. Först en öl och sen springa, sen repetera.

Svenskarna var framgångsrika, men det var en kanadensare som vann med ett nytt världsrekord. Tävling? Beer Mile World Classic förstås!

I helgen genomfördes öl- och springtävlingen Beer Mile World Classic i Manchester, England. Vinnare i herrklassen blev Corey Bellemore som slog sitt eget gamla världsrekord. Han klarade den engelska milen på 4:28.10 inklusive dryckeskontroller. 

Det var tredje gången som Corey vann tävlingen och det var också första gången någon lyckades ta sig under drömtiden 4:30.

Enligt wikipedia genomförs en Beer Mile genom att löparna efter en inledande öl springer fyra varv på en 400-metersbana, med stopp för öl efter varje varv. Den som sen springer i mål först på det fjärde varvet vinner.

I både damernas och herrarnas klass deltog svenskar framgångsrikt. Jonas Andersson blev trea i herrarnas på jämna fem minuter medan Emil Granqvist blev sexa på 5:15.20. I damernas var Hanna Hugosson bästa svenska med tiden 9:19.60 och Stina Barman slutade nia med 9:36.90.

Ingen av de svenska herrarna kräktes (ja, det rapporteras i den officiella statistiken), inte heller Hanna Hugosson. Stina Barman tycks däremot ha gjort sig av med de Moosehead Lager hon druckit på det viset. Men alla svenskarna drack samma öl, så man kanske inte ska dra några förhastade slutsatser om ölet för det.

För övrigt verkar de flesta tävlande hade druckit just Moosehead Lager, men inte Corey Bellemore, han föredrog Flying Monkeys Beer Mile Lager.

Allison Grace Morgan från USA, som vann damernas tävling på 6:32.20, drack Bud Light Platinum.