Brygghus 19 gör sprit med Sweden Rock

Dan-Magnus Svensson, här tillsammans med Jennifer Olsson, ser det som en ära att blivit utvald till att göra sprit med Sweden Rock. Foto: Brygghus 19

När Sweden Rock nu gör en egen spritserie så valde man Brygghus 19 som producent genom dess varumärke One Nine Spirits.

Tidigare i år lanserade Blekingebryggeriet Brygghus 19 sitt varumärke One Nine Spirit, men redan innan dess producerades sprit under Brygghus 19-namnet.

Nu får det nya varumärket en riktig fjäder i hatten när grannen Sweden Rock har valt det för sin första spritsort i ett nytt koncept.

Resultatet av samarbetet är Sweden Rock Small Batch Akvavit, en akvavit med kummin, rölleka, anis och malt.

– Det är en ära för oss att få möjligheten att ställa vår smak-innovations-kraft till förfogande, säger Dan-Magnus Svensson, VD på Brygghus 19 och One Nine Spirits i ett pressmeddelande.

– Vi har utgått från och sedan ”rockat till” de klassiska kryddorna och hoppas såklart denna akvavit ska bli uppskattad.

Sweden Rock Small Batch Akvavit säljs i en begränsad utgåva på 2000 flaskor.

– Ja, vi har bara tagit fram 2000 exklusiva flaskor, och det finns inga planer på att tillverka fler när de tar slut. Däremot är tanken att vi ska fortsätta konceptet med kvalitativa och limiterade upplagor hos mindre destillerier, men vilket som är näst i tur får vi återkomma till, säger Marcus Antonsson, dryckesansvarig på Sweden Rock Festival.

– Vi är väldigt glada över slutresultatet. Vår akvavit passar fint som snaps på till exempel kommande julbord, men den är också riktigt trevlig som bas i en modern cocktail, fortsätter han.