Svårfångade ölet kan bli ditt – via lotteri

Toppling Goliaths Morning Delight lär kosta en hel del på andrahandsmarknaden när ölet väl är slut på bryggeriet. Foto: Toppling Goliath.

Ölet är hyllat. Men också svårt att få tag på. Nu är det dags att anmäla sig till lotteriet som avgör vilka som ska få köpa Toppling Goliaths Morning Delight.

 

Med ett snittbetyg på 4,64 på Untappd går det inte att säga annat än att folk som provat Morning Delight verkligen gillar ölet. Toppling Goliaths imperial stout med kaffe, vanilj och lönnsirap släpps en gång om året och snart är det dags för årets premiär.

Men det är inte bara att åka dit och ställa sig i kö för att kunna köpa ölet. I dagarna startades det lotteri som alla intresserade får anmäla sig till. När dragningen är gjord och vinnarna meddelats, gäller det också att vara på plats vid bryggeriet på den rätta dagen.

Under två dagar går det att hämta ut och betala för ölen och de är inte helt gratis. Två flaskor landar nämligen på 107 dollar inklusive skatt.

Det är också de personer som vinner lotteriet som måste vara på plats för att hämta ölet. Toppling Goliath godkänner inte att familjemedlemmar eller vänner hämtar ölet.

Bryggeriet ligger i Decorah i delstaten Iowa, så det är inte direkt nära från de större städer utmed kusterna som turister oftast besöker.

Den som vill prova ölet men som inte kan ta sig till Iowa 6-7 augusti får hoppas på att kunna trejda till sig ölet, eller köpa det av någon som hämtat sin flaska. Men då lär priset bli betydligt högre än de dryga 50 dollar per flaska som bryggeriet tar.

Fram till 18 juli går det att anmäla sig till lotteriet.